powered by Surfing Waves

Δραστηριότητες 2017-2018
3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας

Με επιτυχία και με ικανοποιητική συμμετοχή από αρκετά σχολεία της περιοχής μας πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας τη Δευτέρα 18/9/2017 επιμορφωτικό, διασχολικό σεμινάριο για τη Διδακτική της Λογοτεχνίας με θέμα «Η δημιουργική πρόσληψη των λοτεχνικών κειμένων στο σχολείο – ενδεικτική μελέτη περιπτώσεων» το οποίο διοργανώθηκε από τη Σχολική Σύμβουλο φιλολόγων κ. Ι. Ραμουτσάκη σε συνεργασία με τη φιλόλογο του σχολείου μας κ. Π. Ζερβαλάκη.

 

Στο α’ μέρος του σεμιναρίου απολαύσαμε – μαθητές και καθηγητές – την ανάγνωση του παιδικού βιβλίου «Ένας γίγαντας που τον έλεγαν Μ.Π.» από την ίδια τη συγγραφέα Μ. Κωστοπούλου –Μπέριου. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση της συγγραφέα με τους μαθητές του τμήματος Γ2 του σχολείου μας που συμμετείχαν στο σεμινάριο. Μετά την αποχώρηση των μαθητών ακολούθησε συζήτηση με τους συναδέλφους με θεματικό άξονα «προγραμματισμός μαθήματος, προετοιμασία του τμήματος για μια συζήτηση με κάποιο λογοτέχνη και σωστή ανάγνωση των λογοτεχνικών κειμένων».

 

Στο β’ μέρος του σεμιναρίου παρακολουθήσαμε ενδιαφέροντα παραδείγματα δημιουργικής πρόσληψης και αξιοποίησης των έργων του Ν. Καζαντζάκη στο Γυμνάσιο και Λύκειο. Ακολούθησε συζήτηση εργασίας και η συνάντηση έκλεισε με παρουσίαση σχετικών προτάσεων και συμπερασμάτων.